Satran satelliet rotor project

Update 2

Na eerst een ander project te zijn begonnen, wat helaas door diverse tegenslagen mislukte. Ben ik op de site van Daniel Nikolajsen terecht gekomen. Aangezien ik mijzelf een 3D printer cadeau had gedaan leek mij dit een schitterend idee om deze te maken. Zo gezegd zo gedaan. De onderdelen besteld op zijn site https://www.satran.io en de onderdelen werden netjes binnen een week thuis bezorgt.

Daarna het zware werk HI, 3D-printen, voor mij een nieuwe tak van sport maar met goede moed er maar aan begonnen. Wat duurt dat lang voor sommige onderdelen zeg. De top plate duurde wel 7 uur en 20 minuten. gelukkig kun je van het werk weglopen. Al met al ging alles voorspoedig, echter de topcover ben ik niet echt blij mee, die scheurde ligt en trok wat krom in het begin. Misschien maar even overnieuw proberen. Alles ligt nu klaar en ik ga het eerdaags op mijn gemak in elkaar zetten, wil je het volgen kom dan gerust nog eens langs op mijn site.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk even tijd gehad om het rustig in elkaar te zetten. Ik moet zeggen het werkt best goed. De handleiding is duidelijk en de onderdelen zitten netjes in aparte verpakkingen. Naar mijn idee zijn de lagers wat krap bemeten, dat zal als alles draait moeten blijken.

Hier een paar foto`s tijdens de montage van de onderdelen.

Eigenlijk kan er niks mis gaan tijdens het in elkaar zetten van de kit, echter mijn controllerboard wilde blijkbaar niet meewerken. Ik kreeg hem niet aan het draaien. De eerste tip was om de twee potmetertjes wat te verdraaien zodat er meer spanning op stond. echter werkte dit niet. Na een melding over dit geval krijg ik een nieuw controllerboard toegestuurd, hopelijk gaat het dan werken.

De nieuwe print is binnen, ik heb het een keer aan de praat gekregen maar softwarematig loopt het niet lekker op mijn telefoon. de app slaat steeds vast. Ik wacht even op mijn zoon die er wat meer kaas van heeft gegeten. Hij krijgt het vast wel voor elkaar. Intussen alles maar even verder afmaken. Hij staat nu op de standaard en ik heb een tussenstukje gemaakt voor de drager van de twee yagi`s waar ik mee bezig ben.