mijn radio hobby

Over  mijn radio hobby en hoe het begon.
In 1981 begon ik met het luisteren op de korte golf, aangestoken in een duits blad Amiga magazine. Daar stond een artikel in om met behulp van een decoder (Bonito radiocom) en een Amiga 500 mooie plaatjes van DPA te decoderen. Het virus was in huis gehaald. Er werd een Lowe HF 150 gekocht, mooie rustige ontvanger, en het feest begon. Jaren later wij waren verhuist van Nieuwegein naar Breukelen ben ik begonnen met mijn N examen,deze haalde ik in 1991. Veel leuke verbindingen gemaakt op 2 meter en 70 cm in die tijd. Maar ik wilde meer, na een paar jaar mijn F licentie binnen geharkt en toen begon het feest pas echt. Lekker digi-modes op HF dat is mijn passie,de sets die ik op dit moment heb zijn allemaal van Yaesu de FT950,FT991A,FT817,FT8900,FT891 en FT3d porto. Als antennes heb ik 3 maal een Hyendfed hangen waarvan er 1 speciaal voor de WARC banden is. Luisteren op een groot deel van het radiospectrum doe ik ook nog met een RSP1a in combinatie met een discone antenne en een loop antenne voor HF.